Hengelose Wieler Vereniging
sinds 1932

Toch koers in Hengelo

In april zal er toch gekoerst gaan worden in Hengelo! De historische Ronde van de Vijver zal plaatsvinden op zaterdag 20 april. Positief bericht nadat eerder deze week bekend werd dat de ‘grote’ wielerronde tijdens de Nacht van Hengelo niet doorgaat in 2019. Met trots kan organiserende vereniging HWV De Tubanters melden dat de Ronde van de Vijver in 2019 wel op de kalender van de KNWU staat!

Geen Nacht van Hengelo
De wielerronde tijdens de Nacht van Hengelo kan dit jaar geen doorgang vinden, zoals door Hengelo Promotie bekend is gemaakt. Het parcours is niet beschikbaar door de werkzaamheden aan de bestrating in de binnenstad. Een alternatief rondje behoort niet tot de mogelijkheden, waardoor organiserende wielervereniging HWV De Tubanters in overleg met Hengelo Promotie heeft moeten besluiten dit jaar af te zien van de koers.

Ronde van de Vijver gered door bedrijfsleven
De Ronde van de Vijver heeft een directe link met de wielerronde tijdens de Nacht van Hengelo. De beste drie renners krijgen immers altijd een startbewijs voor de Nacht van Hengelo. Een unieke kans voor talenten om eens mee te koersen in een drukbezocht criterium in de binnenstad. Daarnaast wordt de Ronde van de Vijver deels gefinancierd uit inkomsten van de Nacht van Hengelo. Deze vallen nu plots weg in 2019, waardoor naarstig gezocht is naar extra sponsoren. Deze zijn gevonden, waardoor een kleine maand voor het evenement alle lichten op groen staan voor de Ronde van de Vijver. De koers staat gewoon op de kalender bij de KNWU en de inschrijvingen stromen al binnen.

Lokale bedrijven steunen de Ronde van de Vijver. Sensata Technologies is de naamsponsor geworden van het Open Hengelo’s Kampioenschap, waar ook wielrenners aan kunnen deelnemen zonder wedstrijdlicentie. De premiesprints tijdens de koersen worden gesponsord door bandenproducent Vredestein. Er worden prijzen beschikbaar gesteld aan de winnaars door Vision Sports en in plaats van champagne is er bier van Gallivant op het podium aanwezig. Heijmans, Tuccer Reclame en het Nederlandsche Inkoopkantoor zorgen er voor dat de organisatie kan beschikken over de laatste middelen om een jurybus, geluidsinstallatie, hekken en de benodigde vergunningen en wedstrijdkosten te dragen. Cafetaria Tuindorp zal de catering op zich nemen en heeft de wielervereniging van twee opvallende spandoeken voorzien om zo heel Hengelo te laten weten dat er koers zal zijn.

Opgelucht
“Het wegvallen van de Nacht van Hengelo was voor ons even puzzelen. Steun vanuit de gemeente alleen was niet voldoende, waardoor we een beroep hebben gedaan op het bedrijfsleven. Daar werken gelukkig voldoende wielerliefhebbers, zo is gebleken. We zijn blij dat dit gelukt is, waardoor iedereen toch nog koers kan komen kijken in Hengelo. Het rondje is geliefd onder de renners en publiek, doordat het parcours in zijn geheel te overzien is. Dat maakt de wedstrijd tactisch en speciaal, maar ook goed te volgen”, aldus Roderick Mintjens namens HWV De Tubanters. Hij heeft nog wel een kleine zorg: “We zoeken nog een rondemiss…”

Toekomstplannen
De Tubanters gaan proberen in 2020 weer beide wielerevenementen te organiseren. In welke vorm de Nacht van Hengelo zal terugkeren is nog onduidelijk en zal samen met Hengelo Promotie worden bekeken. Roderick Mintjens: “Beide koersen hebben een geschiedenis van vele tientallen jaren, het zou zonde zijn wanneer daar een einde aan zou komen. Wij zien het niet doorgaan van de Nacht van Hengelo echt als een eenmalige gebeurtenis vanwege het opgebroken parcours. In 2020 zullen we terug zijn, zeker weten!”

 

 

HWV de Tubanters op Flickr, Facebook & Strava